tisdag, september 19, 2006

Trängselsåpan fortsätter

Jag håller med Johannes Åman. Kommunerna runt Stockholm har missbrukat folkomröstningsinstitutet. De har tillfrågat folket inte för att ge det ansvar över ett kommunalt beslut utan som led i en pr-kampanj riktad mot Stockholms stad och riksdagen.

Nu återstår helvetet att räkna ut hur man ska räkna rösterna. En man en röst? Vad händer då med kommunerna som inte deltagit i röstspektaklet, företrädesvis s-kommuner, där befolkningen kanske skulle röstat Ja i större utsträckning än de företrädesvis blå kommuner som nu redovisar sina Nej-resultat? Kommer Axén-Olin att göra Stockholmarnas åsikt till sin egen? Och kommer de 11 borgerliga riksdagsledamöter som sagt att de ska respektera Stockholmsresultatet att hålla fast vid sin inställning? Löddret i såpan bubblar vidare.

2 kommentarer:

Nathalie Sundesten Landin sa...

Haha! Vad roligt att du har en blogg! Ja, i trängselskattesåpan finns tydligen bara förlorare. Alla är lurade helt enkelt!

Kram Nathalie

Johanna Graf sa...

Vad kul att du upptäckt min blogg, Henrik! Självklart tycker JAG att trängselskatten angår hela Stockholm. Det Johannes Åhman, jag och många andra tyckte, var att det var synd att kommunerna runt Stockholm vilselett sin invånare att tro att deras röst var något mer än draghjälp i en pr-kampanj mot riksdagen. Lästips: Dagens Nyheters ledare idag http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=573&a=574305&previousRenderType=2
Som sagt, trängselsåpan lär fortsätta!: -)