onsdag, september 20, 2006

1 kvinna, 3 män och sedan?

Var beredd att hålla med Johan Hakelius när han tyckte att folk sörjde Alliansens seger litet överdrivet. Ingen hade ju faktiskt dött. Maude lovade till och med att den nya regeringen skulle bli lika jämställd som den socialdemokratiska. Varannan herrarnas, jajamän, försäkrade tösen från Robertsfors käckt.

Men det tog bara en dag innan det blev rättning i ledet. - Vi ska gå efter kompetens, inte efter kön, förmanade Fader Reinfeldt. Hur det går då, finns det facit på från Solna, som varit moderatstyrt i 8 år. Här har man haft så svårt att hitta kompetenta kvinnor att det bara var 7 kvinnor på de 20 platserna i kommunfullmäktige. Brist på kompetens eller brist på vett, kan man fråga sig? Moderatkvinnorna tiger dessutom mestadels i församlingen. Huvuddelen av dem har jag aldrig ens hört rösten på under de senaste fyra åren. I moderaternas värld är den mest lämpade oftast en man.

Sedan kan Norrbottenskuriren och andra skriva vad de vill. "Åh, vad hemskt om vi kvoterar, då skulle vi ju riskera att behöva tacka nej till duktiga kvinnor." Ha, den situationen tror jag på när jag ser den!

1 kommentar:

Anna-Karin sa...

Heja Johanna!
Här är länken till min kommentar, som jag skulle ha lämnat tidigare:
http://lundstrom.blogg.se/210906092255_repersentativa_moderater.html