torsdag, september 28, 2006

Solen skiner över regeringen i Peking och Solna

Till dagens vinnare i grenen Magsura Kommentarer utses SvD:s ledarsida som inte riktigt kan smälta att Sverieg har kommit på 3:e plats i World Economic Forums ranking av 125 länder. "Det är förstås utmärkt", skriver ledaren. Men! BUT! Sedan kommer spyan. Först ett stänk ifrågasättande av detta med ranking rent generellt. Sedan en kaskad anmärkningar på de (få) punkter där Sverige klarat sig mindre bra. Anställning och avskedande, skatter och lönesättning är grenar där Sverige är ett anmärkningsvärt, bottenlöst dåligt land.

Men här är det min tur att leka domaren i Let´s dance/Idol och skrika BUT: Kanske är det just på grund av att vi har haft skatter som finansierat en generell välfärd och för att vi haft bra löner och trygga anställningsvillkor som gjort att vi hamnar bra i den globala konkurrensen? Bara en hädisk tanke...

Där ser man, slutleder ledaren, det är de områden där STATEN styr som går dligt och de områden där annat (läs privat näringsliv) påverkar som det går bra. Strängt taget kan man säga att den där rankningen inte har med hur Sverige styrts att göra överhuvudtaget.

Ha, ha, det liknar den moderatledda majoritetens i Solna sätt att argumentera. När solen skiner i Solna är det deras förtjänst. Regnar det är det det s-styrda Landstingets eller regeringens fel. Fram till nu vill säga. Undrar vad de ska skylla på nu när nåt är negativt?

Inga kommentarer: