Tänk dig att du gör dig illa i knäet så illa att du måste korsbandsopereras. Bor du på "fel" ställe i landet kan du behöva vänta i flera år för att få opereras.
Med vår Sjukvård Direkt försäkrar du dig om att bli snabbt omhändertagen och behandlad.
Vid sjukdom förlorar du ofta en del av bruttoinkomsten och det kan bli kännbart vid långvarig sjukdom. Sjukförsäkringen hjälper till att täcka upp en del av inkomstbortfallet och ersättningen är skattefri.VARFÖR behöver jag en privat sjukförsäkring?!?! Är vi inte överens om att alla ska få bra vård när de behöver? Oavsett inkomst eller bostadsort? Är det nån som vill så tvivel om detta? Är det meningen att jag ska börja tvivla på om jag verkligen får en knäoperation om jag sliter av korsbandet? Om vårdgivaren verkligen är tillräckligt duktig? Är man en sämre mamma om man inte jobbar litet mer så att ungarna får komma till det privata barnsjukhuset Martina när de får krupp? Kan de rent av dö för att jag inte brytt mig tillräckligt och betalat för deras vård utöver på skattsedeln?
För att du ska få en snabb tillgång till specialistvård samarbetar vi med över 900 mottagningar runtom i landet. Nedan finner du ett urval av dessa.Högspecialiserad vård, i motsats till vadå? Den vanliga vården på våra gemensamt ägda vårdcentraler och sjukhus???• Capio Artro Clinic, Sophiahemmet, Stockholm
• Stockholm Spine Center, Stockholm, Upplands Väsby
• Balance, Alta Vita Fysioterapi, Stockholm
• Adolf Fredriks Fysiocenter, Stockholm
• Ortopediska Huset, Stockholm
• Ortopedi och fotkirurgikliniken, Stockholm
• Barnsjukhuset Martina, Stockholm
• Ersta Sjukhus, Stockholm
• Stockholm Arrhythmiacenter, Stockholm
Och shit, tänk om jag redan är litet krasslig eller har ett funktionshinder?! Då blir det nämligen litet svårare, och framförallt dyrare, att teckna en försäkring. Roy Anderssons filmer från valet 1985 känns som rena Timotej-reklamen i jämförelse med den värld jag ser framför mig här.
Din hälsaMissförstå mig inte nu. Jag lägger inga värderingar i vem som utför vården; om det är en vårdgivare med vinstkrav från en ägare eller om det är en vi äger gemensamt. Det jag blir fundersam över är ifall inte hela systemet med gemensamt finansierad vård som betalas efter skatteförmåga och ges efter behov, om inte denna nordiska välfärdsmodell urholkas när fler människor (genom smart reklam som den ovan) börjar känna tvivel till det allmännas förmåga att sörja för denna vård och välfärd? För hur länge är den skattebetalare som betalar extra för att få fullgod vård villig att dessutom betala skatt till vård åt alla dem som inte har råd med eller godkänns som försäkringspatienter?
När du ansöker om en försäkring som ska ge skydd vid sjukdom eller dödsfall behöver vi få reda på hur din hälsa är. Det är för att du ska få den försäkring du vill ha och så att du vet att den fungerar om något skulle hända i framtiden. När vi beräknar hur mycket du ska betala för din försäkring behöver vi göra flera antaganden om: • Riskkostnaden. • Driftskostnaderna. Först beräknar vi riskkostnaderna ...Vi tar då hänsyn till livslängd och sjuklighet hos alla försäkrade i den grupp som du ingår i.
Det här är ett stort och genomgripande systemskifte som sker smygande, bakom en kuliss av lena ord från paret Reinfeldt: "Nej nej, inte vill vi sälja ut sjukhusen!" Nu säger landstingsrådet i Stockholms läns landsting, Catarina Elmsäter Swärd att (M) vill gå vidare med försäljningen av Danderyds sjukhus, men att det inte riktigt har varit läge än..." Hoppsan, där tittade bockfoten fram!Läs även andra bloggares åsikter om sjukvård, politik, moderaterna, socialdemokraterna, privat sjukförsäkring, Roy Andersson, systemskifte och annat intressant