tisdag, juni 10, 2008

What Have The Unions Ever Done For Us?

Hur många åldringspoäng får man om man läser DN:s ekonomidel först på morgonen? Förut läste jag alltid framsidan i huvuddelen och kastade mig sedan över kulturdelen, för den var roligast. Sedan blev jag politisk nörd och läste ledarsidan och debattsidan först. Ledarsidan är det bara 7 procent som läser, så vem orkar bry sig i längden? När sedan Brors och andra kompisar började kommentera nyheterna på nyhetsplats orkade jag inte längre, utan började läsa ekonominyheterna istället. De känns på något sätt som litet mera hard facts.

Dagens hard fact 1: Hillary Clinton skulder efter förlusten i valkampanjen uppgår nu till 181 miljoner. Dollar. Så om du känner att det är mycket månad kvar i slutet av pengarna, tänk på Hillary. Men hon har ju en rik man. Sedan kan hon kanske ta inspiration av Barack Obama. Hans hemsida är en dröm. Man kanske skulle införa en sådan där entrésida på sin blogg? Där inledningsfrågan är om folk vill donera litet pengar till mig. Innan man säger hej liksom. Kaxigt.

Dagens Hard Fact 2: Inflationen har inte varit på så här hög sedan 1993, under den förra borgerliga regeringsperioden. 1976-82, 91-94 och så nu igen. Tredje gången gillt. Hur mycket VDN-deklaration behöver folk innan de fattar att borgerliga regeringar inte kan hålla ordning på ekonomin?

Dagens Hard Fact 3: Den borgerliga kannibalismen är i full gång, så här en dag innan partiledardebatten och allting! Oj, oj, för litet småkakor i bersån på sistone?

Dagens absoluta icke-fakta: Något som dock är rent tyckande är detta. Hysteriskt roligt är det iallafall!

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Mattias sa...

1993 var väl ändå inflationen 4,6% -- att jämföra med de 10,5% som inflationen var 1990 vilket var toppåret under 90-talet.

Annars var inflationen 1979 på 7,2 % vilket var lägre än de 10,3 % som vi hade 1976 när regeringen Fälldin tog över.

Anna-Karin sa...

Hmm, avundsjuk på att du är så morgonpigg. Själv stavar jag mig med möda genom första sidans rubriker, vänder tidningen bakofram och bläddrar långsamt mot debatt- och ledarsidorna. Då har jag lagom hunnit vakna och ladda för dagens dumheter. Ekonomidelen innehåller för det mesta sport, så varken den eller kulturdelen kan jag räkna med att få läsa till frukost - resten av familjen har redan lagt rabarber på de delarna... Men heder åt morgonpigga Johanna ;-)

Magnus Persson sa...

Ptja, enligt sossen och fd finansminister Kjell-Olof Feldts försök till VDN-märkning så orsakades 90-talskrisen av sossarna och inget annat... Du får gärna förklara för honom varför han har fel!

Perny sa...

Förutom att "what have the union ever done for us" var direktsnott från monty pythons life of brian så var den väldigt bra, men det är ju inte konstigt då det är direktsnott från just monty python.

Väldigt bra att applicera det på facket för det verkar som om alla glömt vad facket har gjort för arbetarna.

Johanna Graf sa...

Perny: Yea, brilliant, wasn´t it? En annan Mont Python-favorit kommer i nästa blogginlägg.

Grabbarna grus på högerkantan: Jag tycker ni undanhåller någonting, men jag kan inte komma på vad, för jag är så morgontrött. Men det har med de borgerliga åren och inflationsdrivande politik att göra. Ni kan väl gå och leta i några av RUT:s utredningar medan jag gnuggar gruset ur ögonen?

Anna-Karin: Vännen, har du aldrig hört talas om att förställa sig? Jag är långt ifrån morgonpigg, men jag låtsas. Keep a stiff upper lip!

Mattias sa...

Ptja, när du kallar det för "fakta" att en borgerlig regering leder till högre inflation (än med en socialdemokratisk) så får du räkna med att bli synad.

Det enda jag gjorde var att använda samma resonemang som dig, dvs plocka några siffror från några olika år och utifrån dessa "bevisa" att socialdemokraterna är regeringsodugliga.