söndag, januari 21, 2007

Fingrar i maten

Sambon har inviterat kompisarna till en liten enkel bjudning nästa lördag. I mailet, som för säkerhets skull gått ut till de närmaste hundratalet polare, står att det kommer bjudas på "finger food".
- Vet du vad finger food är, frågar jag.
-Nej, men det lät väl bra? svarar han oskuldsfullt.

Han lyckas också länge gömma det faktum att 88 personer anmält sig till bjudningen, som är tänkt att hållas hemma.

Jag googlar på finger food och hittar recpet som "Färska fikon med gorgonzola i ugna med balsamsirap", "Kronärtskockspuré med örtbakad havskräftstjärt, serverad i sked" och "Rullad på vildsvinsbresaola fylld med Karl Johansvamp, parmesan samt örter". Ångest!

Konfronterad med detta faktum muttrar sambon nåt om låter misstänkt likt
"...är väl bara att dela en köttbulle och sticka ner tandpetare".
Jag väljer dock att uppfatta det som
"Jag ordnar det, älskling! Imorgon är det jag som ringer ett cateringföretag."

Allvarligt är det nån som har förslag på nåt mellanting mellan "halv-köttbulle-på-tandpetare" och Kronärtskocksfrittata? Nåt som
a) inte är för dyrt och
b) går jävligt snabbt och enkelt att framställa i enorma mängder?

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , ,

7 kommentarer:

Ulrika sa...

Kycklingvingar, kryddstarka med guacamole
Nektariner med färskost och parmaskinka runt
Västerbottensostpaj

Kanske kan vara något?

Anonym sa...

Allt på spett funkar också.

Anonym sa...

Lägg en gurkbit ovanpå köttbullen så blir mumsbiten komplett.

Helena Söderlind Paues sa...

olika typer av gojs som rullas in i tunnbröd som sedan skivar eller såna där små crostinikex m gojs på.

gojs kan göras dyrt av rysk kaviar eller billig av kalles och gräddfil och lite kryddgrönt.

Anonym sa...

Grönsaksdipp. Då kan du göra enkel dipp (gräddfil och färdiga kryddblandningar från chipshyllan) eller egenhändigt gjord dipp - typ guacamole.

En grönmögelostfyrkant (gräddädel som håller ihop), sätt en halv cocktailtomat ovanpå och avsluta med basilikablad på toppen. Stick en tandpetare genom allt.

Hårt tunnbröd, lägg en bit grönmögelost ovanpå, en klick hjortronsylt ovanpå det, avsluta med basilikablad.

Kram Nathalie

Johanna Graf sa...

Det där med gurkbiten var bäst hittills!

Åsa Westlund sa...

Tänk på gästerna - ge oss inte prestationsångest!

Att trä mat på spett måste ha uppfunnits av någon med tidsöverskott. Det tar ju jättelååång tid att trä mat på spett till 88 pers! Och inte smakar det gott heller (spettet alltså:) )

Vi kommer för att umgås med er, inte för att äta.

Kram