söndag, mars 11, 2012

Om vikten av att skilja stort från smått

Medan vännerna därhemma idag ägnar sig åt att diskutera om rätt låt vann, så diskuterar jag och mina arbetskamrater mest hur vi ska lyckas leverera den här båten i tid. Fjärde dagen efter ekvatorpassagen, fortfarande knappt en krusning på den vattenytan och nu börjar bränslet ta slut. Tre dagar till räcker dieseln, sedan måste vi in mot Afrikas kust och hitta någonstans att tanka, annars är vi körda. Någonstans som inte är en krigszon helst. Igår passerade vi Sierra Leones territorialvattengräns. På tur står Guinea och Guinea Bissau. Först om två dagar kan vi nå Senegal eller, möjligen, Gambia.
Vad gör man? Ber till vädergudarna? Det måste jag erkänna att jag redan gjort.
OK, det är inte livshotande. Att lära sig skillnaden mellan vad som är viktigt och vad som inte är det, lär man sig snabbt när man är utelämnad åt vädrets makter mitt ute på en stor ocean. Men det vore, hm, bra om båten kunde levereras i tid (den ska tillbaka till varvet i Frankrike där den byggdes för reparation av stora byggfel och garantitiden går ut i slutet av april).
Det vore likaledes bra om jag kunde infinna mig i tid till mitt vittnesmål i korruptionsrättegången kring arenabygget i Solna. Inte för att jag tror att det kommer hjälpa, dels för att jag vet för litet, dels för att de stora fiskarna alltid går fria. Byggbolagen som mutat kommer offra någon småfisk, på sin höjd. Kommunens ansvariga politiker har "bara" brutit mot Kommunallagen, en lag som konstigt nog varken faller under allmänt åtal eller har någon straffpåföljd. Revisorer må kritisera, Solnaborna rasa över slöseri med deras skattepengar men, som någon försvarsadvokat sagt, "folk kommer glömma och gilla den nya arenan när den står klar". Och så är det säkert. Åtminstone tills de röda siffrorna i arenabolagets bokslut börjar lysa och det är dags att skjuta till mer kommunala pengar. Alltmedan PEAB, Fabege och de andra skrattar hela vägen till banken.
Så, vad är egentligen viktigt att ägna sig åt här i livet?
Undrar hur det gick för Thorsten Flinck förresten?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så här gick det i Melodifestivalen:
1. Loreen – "Euphoria"
2. Danny – "Amazing"
3. Ulrik Munther – "Soliders"
4. David Lindgren – "Shout It Out"
5. Molly Sandén – "Why Am I Crying?"
6. Top Cats – "Baby Doll"
7. Dead by April – "Mystery"
8.Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern – "Jag reser mig igen"
9. Lisa Miskovsky – "Why Start a Fire"
10. Björn Ranelid feat. Sara Li – "Mirakel"

/ Tommy

Marita Saari sa...

Ja Thorsten kom ju 8:a i summa sumarum. MEN om inte de Europeiska länderna röstat så hade Thorsten kommit 3:a för svenskarnas röster gav honnom höga poäng.