fredag, januari 13, 2012

Dag 7 på oceanen - The drugs don´t work

Ända sen jag var liten har folk sagt till mig: - Kan du aldrig sitta ner och göra ingenting?! Nej, jag kan väl inte det.

Därför tänkte jag att det skulle vara nyttigt för mig att spendera en månad på öppet hav i en segelbåt, utan TV, tidningar, dator eller telefon; mina vanliga arbetsredskap. Bara en knackig satellittelefon, där det med stor möda går att skicka enkla mail, som det här.

Jag skulle ha allt tid i världen att slöa, läsa, sova, titta på horisonten och tänka djupa tankar. Det gjorde jag också, i en hel vecka.

Efter att ha lagat alla mina recept, lyssnat på alla låtlistor, läst, sovit mer än jag gjort under hela tonåren och stirrat på blått, grönt, vitt, guldfärgat och illturkost hav, blir jag sittande och undrar: Vad ska jag göra nu? Det är inte ens roligt att äta mat längre. Dricka sprit? Hm, litet svårt att få till den där Ålandsbåtstämningen på en 50 fots segelbåt… Nej,, det är bara att konstatera: The drugs don´t work.

För första gången sedan jag var barn ligger jag i soffan med benen klättrande uppför väggen och kvider -Jag har tråååkigt. Och vi har bara kommit 2/5 av vägen till Afrika än! Det är nu Alfons Åbergs farmor ska komma och småsmysande säga: - Bra, det ar nyttigt att ha tråkigt!


Fast då klappar jag nog på henne.

2 kommentarer:

Anders Nilsson sa...

Mycket tråkigt blir det.

Anonym sa...

Is it true? Can you absolutley know that it is true? How do you react, what happens, when you belive that thought? Who would you be in that situation without the thought? Etc. .. ;) (You can not hit me I am far away..:) )
Eva