Äh, då är det väl bara att bygga ännu fler lyxloger i Solna? Eller vad säger ni skattebetalare som ska stå för notan?
Det är många nu, som skriver om arenafebern som grasserar bland kommunernas småpåvar, som alla vill vinna över varandra där de sitter i sina sandlådor. Problemet är bara att det inte är sandslott de bygger, utan riktiga monument över sig själva, med andras pengar.
Först kom magasinet Fokus stora och välarbetade artikel. Länk till den HÄR.
Nu i helgen skrev även DN en flera sidor lång artikel med olika vinklingar:
… här har kostnaderna förvandlats från miljoner till miljarder kronor.
"Vi har ett enormt krav på oss att hitta innehåll till arenorna".
Det där sista sammanfattar ganska exakt min politiska grundideologi. En bra bredd ger än bättre elit, det gäller såväl för idrotten som för samhället i stort. Sverige klarar inte den globala konkurrensen med hjälp av några tusen skattesubventionerade städjobb. Det är upplevelser och kunskap vi kan konkurrera med, inte fler eller billigare produkter och servicepersonal.Hur gör vi Stockholm lika attraktivt för kreatörer som exempelvis Berlin? Snarare genom bättre växtmöjligheter för kreativa branscher genom nya, mindre scener, mötesplatser och arbetsplatserm än dyra monsterarenor. Kina och Indien kommer alltid att vinna konkurrensen om de billigaste prylarna och servicepersonalen. Och större och mer närbelägna arenor kommer alltid att finnas i de europeiska storstäder som har regeringar som glatt går in och finansierar dem.
Men fattar småpåvarna det? Jag tvivlar på deras modernitet. Snarare misstänker jag att det inte dröjer länge innan nån av dem får för sig att ta upp kampen med Nordkorea, där världens (just nu...!) största arena ligger. Den tar in 150 000 åskådare och har det passande namnet May Day arena.
Läs även andra bloggares åsikter om nationalarena, Solna, Ullevi, Göteborg, arenafeber, småpåvar, skattebetalare, europeisk konkurrens, konsertarenor, magasinet Fokus, DN, SvD, Torbjörn Larsson, upplevelseindustrin, enbrabredd ger en bra elit, eventarena, global konkurrens, Kina, Indien, Berlin och annat intressant