lördag, februari 20, 2010

Mental istid

Vad är detta tjat om vädret? Har folk aldrig sett snö förut? Igår fick jag ett mail från kommunens säkerhetschef som berättade om klass2-varning var utfärdad och att Länsstyrelsen rekommenderade att man kollade sina tak och höll kontakt med invånarna via radio Stockholm. Om det blev strömavbrott får man förmoda. Undrar bara hur många som har en batteriradio med fräscha batterier hemma? Vi är verkligen sårbara, vi moderna storstadsbor. I Wilhelmina skulle de garvat läppen av sig åt oss. 20-30 cm snö?! Hallå?

Något att värma sig med för dem som trots allt gnäller på att det är snö i februari, är den ironiska gamla Solnaräven Larsas kommentar på Facebook igår:


-Det gäller att komma ihåg att istid är normaltillståndet på våra breddgrader. Perioder av värme är klimatmässiga parenteser. Det finns alltså inga som helst garantier för att det blir vår igen under de kommande 60 000 åren.


Som någon klok människa svarade: -Äh, vad gör det, när TV5 finns?

Själv har jag både fan och hans 118 kanaler, öppen spis och en skvätt 10-årig whisky. Det enda som fattas nu är egentligen en mjuk och varm pläd, så det får gärna någon vänlig själ ta och pulsa hit med!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , och annat intressant

2 kommentarer:

Frösunda sa...

Jag skriver mycket om snön och vintern på min blogg, men det beror på att det var så längesedan vi hade en så här lång vinter i Stockholm. Det måste vara över 20 år sedan eller så, detta är unikt. Därför är det kul att skriva om vädret och ta en massa bilder, man vet ju aldrig när vi får uppleva en sådan här vinter igen.

Johanna Graf sa...

Tack Kära Frösundabo, för att du läser min blogg!
Jag läser din ibland också, och har noterat att du tar fina bilder på vintern. Jag ser den helst från insidan av mitt fönster just nu dock, eller på dina fina foton! Gillade speciellt bilden med den upplogade snön som nästan vält papperskorgen :-)