torsdag, februari 11, 2010

Det var inte jag!


När jag var 3 år brukade jag skylla alla mina fadäser på min låtsaskompis.
- Det var inte jag som välte mjölkglaset! Det var räven. Eller ekorren!

Stureplanscenterns sista vapendragare Fredrik Federley (C) fyller 32 år i år, men han säger fortfarande "Det var inte jag!" när han blir avslöjad med handen i syltburken. När han lät sig bjudas på gratis lyxsemester på Gran Canaria av några företag var det inte han som satte sig på planet, det var hans dragpersonlighet Ursula!

Och förra året, när han lånade ut sitt namn till spritreklam, då var han ....full? Bergtagen av alkoholdjävulen?

Man får väl vara tacksam för att han säger att han drar en gräns vid vapenreklam...

Idag har jag så många möten och så många saker att göra att jag funderar på att skicka min dragpersonlighet till några av dem.

Nu undrar vi bara vem folkpartiets partiledare Jan Björklund var när han tog med sig sin fru i regeringsplanet på Kickoff i New York för 27 500 per flygstol + kostnader för den militära flygpersonalens löner och traktamenten i 8 dagar + hotell m.m.? Hennes älskare? Det kanske var rökigt?
Han var t o m så generös att hela hans folkpartistab fick hänga med.

Varför de inte åkte vanligt flyg för en femtedel av priset? För att jag kunde, kan man väl sammanfatta hans förklaringar:
"det är en möjlighet man har som minister, att använda statsflyget för resor i tjänsten." och "det finns ju stora fördelar med att använda statsflyget".

Nu efteråt uppger Björklund att frun ska betala sin del av kostnaderna. Shit, jag kunde tipsat den lilla stackaren om både billigare och mer prisvärda alternativ! Jag har åkt regeringsplanet, och det är egentligen bara ett vanligt plan, fast med snyggare servitriser. Det är nämligen Försvarsmakten som sköter det, så det är militärer med stiliga mörkblå tröjor med axelklaffar och bling-bling som jobbar som flygvärdinnor.

(och för att ingen ska tjuta av harm nu och säga att s-regeringen minsann också tog planet till konstiga ändamål ibland, så håller jag med: Ja, det är inget smart vem som än gör det. Dyrt och dåligt. Men när jag åkte var det till Riga på ministermöte under Sveriges ordförandeskap i EU 2001 och ingen jäkla kickoff. Så det så!)


6 kommentarer:

Federley sa...

Hej Johanna, läs gärna min blogg om vad som FAKTISKT hänt o lägg inte för stor vikt vid aftonbladet som kokar ihop.

Det blir så fel när du skriver ned ngt som inte är sant när sen sanningen redovisats som i dag på Tv 4, på radion, på min blogg osv osv.

Spiffs klon sa...

Så här blir det när odugliga politiker bara höjer skatterna och bestjäl människor.
VI HAR VÄRLDENS HÖGSTA SKATTER.

Om alla kommunistiska trubadurer som hyllar socialismen kunde sluta med det kanske det skulle bli slut på flummet i skolorna och överfinansieringen av alla invaliders inbillade behöv. Men om man gillar STALIN, daltar med de svaga och vill ha PLANEKONOMI så kommer det bara att bli fler och fler transor, simulanter och kommunister. SCHWEDEN ERWACHT!

Federley sa...

Hej Spiffs...

Du vet att vi sänkt skatterna varje år denna mandatperiod? Vet du också att jag vill sänka skatterna ännu mer?

Michael sa...

Federlay du har sylt runt munnen på kläderna och händerna. lol hahahaha,, ska det vara pannkakor till?

Spiff sa...

"Oh dear! I've created a monster...

Inte så mycket att uppröras av Fredrik:)

Spiffs mamma sa...

Visst vill du sänka skatterna fed och allt ska betalas med lånade pengar.