torsdag, september 25, 2008

Först gräver man en grop och sedan häller man i en skopa jord

Munchhausen by proxy, kallar Katrine Kielos regeringens något sjuka återställarpolitik. Ni vet, när en förälder gör sitt barn sjukt och sedan tar barnet till doktorn och framställs som öm och vårdande.

Först höjde regerngen a-kassan med 500 spänn. Nu går de ut och slår sig för bröstet med att de sänker den med 60 kronor.

Det gäller även KomVux, där regeringen först drog undan var tredje krona i budgeten, men nu lovar att återställa anslagen i en takt där pengarna är tillbaka till ursprungsnivån först om fem år. Inte nu, när både arbetskraftsbrist och arbetslöshet hotar, utan 2012. Grattis...

Samma sak med pensionärerna, som efter ett helt arbetsliv belönas med höjd skatt när de går i pension. Stort grattis även till dem! Istället för en tusenlapp i höjd skatt ska de nu kompenseras med 68 spänn per månad, så skattehöjningen bara blir 972:- i månaden.

Lyssnade på Anders Borgs tal på Sveriges Kommuner och Landstings 100-årsjubileum igår. Han pratade om att jobbavdraget skulle "sänka trösklarna för inträdet på arbetsmarknaden". (Ni vet, alla de där slöa, välgödda bidragstagarna som, lockade av jobbavdraget ska gå ut och "ta" ett jobb.) Det kanske är det omvända som gäller pensionärerna? Om de får höjd skatt när de slutar arbeta kanske de skjuter upp pensioneringen och stretar på ett par år till? Med Borg-logik kallas väl det att "höja trösklarna för utträde från arbetsmarknaden"...

Även Unionens tidning Kollega skriver om regeringens pinsamma "återställare". Minister Littorin är så orolig för de ökande arbetsplatsolyckorna att han ska ge tillbaka 33 av de 160 miljoner han tidigare dragit in från Arbetsmiljöverket. Tack goe, goe herr´n!

Inga kommentarer: