onsdag, september 17, 2008

Bloggbävning och Magic Mushrooms

Polisen och IOGT larmar om att ungdomarna ger sig ut i skogen och plockar svamp. Det är toppslätskivlingen som sägs kunna framkalla något slags LSD-liknande rus. Och nu drar de alltså ut i spenaten i stora skaror, kidsen. Sure. Förmodligen handlar det om nåt lokalt rykte i Gävle som lett till att ett tiotal ungdomar ställt sig i köket och försökt steka eller stuva nåt exemplar de lyckats hitta innan de började frysa och blötte ner sina Cheap Mondays.

Ungefär som när vi som 13-åringar fick för oss att torka banansnören i ugnen. Det luktade fan och inte blev man hög av dem heller. Men nu tror alltså ordningsmakten och nykterhetsrörelsen att en trend de sett utvecklas under tio års tid förvärras. Jag är skeptisk jag. Tycker de där artiklarna återkommer medjämna mellanrum. Och vadå tio år? Läste inte redan de där ungarnas föräldrar Castanedas teorier om Magic Mushrooms?

Nu var jag dock inte så knarkig, utan gjorde mest fruktlösa försök att stuka till mitt präktiga rykte. Följaktligen stod jag som ett frågetecken när fallskärmsjägaren från franska främlingslegionen som jag plockat upp i London kom och hälsade på mig i Stockholm och togs med på svamputflykt. I timmar gick vi omkring och letade trattkantareller i en ganska utplockad skog i Nackareservatet. När vi efteråt stod och rensade svampen hemma i köket, frågade han om vi skulle "röka eller baka dem"?
Aldrig har jag serverat en mer besviken gäst en svamsmörgås.

And now to something completely different, som Monthy P. brukar säga.

Bloggarnas makt ökar, och ju mer vi kan samla den påtryckarmakten i gemensamma uppror mot FRA och andra dumheter, desto mer ökar de nya, interaktiva debattforumens reella påverkansmöjligheter. Jag tror att de gamla partigränserna och blockpolitiken kanske äntligen kan brytas om folk får möjlighet att diskutera gemensam sakpolitik på en plats utanför partilokalerna. Idag samlas till exempel bloggare från hela landet till ett seminarium som (s) står som arrangörer till, där de tillsammans med folk från Twingly ska diskutera den största opinionsyttringen som skett i den svenska bloggosfären.

Själv åker jag till rivieran och går på fest. Fy mig.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Toppslätskivlingen är den svamp som är den starkaste "magiska svampen".

Jag tror inte heller fjortisarna ger sig ut i skog och mark, främst för att de vill ha allt serverat, sen så är det svårt med tanke på svampens utseende... samma svamp kan se helt olik ut densamme, en del av de svampar den påminner om är giftiga och man kan skada lever och njurar för gott.

Det med tio år är gällande svamparna, magisk svamp blev förbjuden 1998 eller 1999... så ca. tio år är det ju.

Och nej jag har inte själv rört dem, men min far är idag drogfri... 30år av svampar, sprutor och skit.

Men intressant är det.

Anonym sa...

Heh.. det här känns lite halvkrångligt att ta upp, men jag kan inte undvika att tänka på en sak som är lite läskig med 'magiska svampar', och det är på sättet folk officiellt särbehandlas för att de vill uppnå ett rus, att få något att hända i deras annars kanske rätt gråa vardag (hej miljonprojekt, hej dagens utseendefixerade ungdom med måsten upp till halsen för att känna sig accepterade, hej isolerade bakom skärm - tv el. dator - med all underhållning vid ett knapptryck).

Ruset är förvisso någorlunda personlighetsförändrande, men överlever man det oftast bagatellartade och mest behagliga så kan man skatta sig minst någon erfarenhet klokare. Med detta så menar jag inte att det borde släppas fritt hur som helst, men används det på rätt sätt så är det inte ett dugg farligt. På många sätt likt alkohol, dricks det mycket och i fel umgänge/miljö, så kan det bli rätt kaotiskt.

Det finns idag väldigt duktiga psykoterapeuter som anser att stark psykedelia i samband med terapi kan göra underverk för de som mår dåligt, och det på kort tid. Ibland undrar jag om det inte i själva verket är vad många ungdomar är ute efter när de tar sånt här istället för att nerverna med alkohol och ciggaretter, än om de själva är medventa om det eller inte.

Det finns ju faktiskt läkare som skriver ut läkemedel såsom bensodiazepiner hej vilt, som under längre tider sakta men säkert trubbar av och förstör folks liv. Njä, de kanske behöver en upplevelse istället för att bli känslomässigt avtrubbade.

Själv? Jag har använt dem i syften som hjälpt mig som person, att trivas och må bra i min omgivning.

Tack för ordet, dina tankar, och dina uppenbarligen dagliga bidrag till ett finare samhälle!

Mvh,
23 år ifrån Anders Borgs Solna

ikz sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hm. Förresten så kan den som intresserar sig med fördel lära sig mer om dessa psykoterapeutiska användanden här.