måndag, maj 18, 2009

Straffa inte offentliga pinkare, Solnas blommor behöver all gödning de kan få!


Har krisen kommit även till Solna? Ja, av mängden blomknoppar i de kommunala planteringarna kan man ju tro det. Fast hur kan det komma sig? Solna är ju en så rik kommun, Sveriges Företagsvänligaste kommun och allt? Men just det ja, företagen betalar ju ingen skatt till kommunen...

I årets budget fanns inte en krona i reserv om arbetslösheten skulle öka och skatteintäkterna minska. Ändå lovade Solnas självutnämnde "borgmästare" Salminen i en annons i Lokaltidningen att det inte skulle skäras en krona i kommunens verksamheter 2009. Hade han lovat äta upp sin hatt om det löftet bröts hade han varit rätt torr i munnen nu. När tre månader av året gått pekar prognosen nämligen på minus 36 miljoner kronor i kommunkassan och både skolan, äldreomsorgen och socialtjänsten måste spara.
I Skåne har de hittat en ny intäktskälla genom att bötfälla de som pissar på offentlig plats, men det är nog ingen bra idé för Solna, för de där stackars torra blomknopparna på bilden ser ut att behöva all gödning de kan få! Det kommer väl dagens derby mellan AIK-DIF råda bot på gissar jag. AIK:arna bör förresten ta det försiktigt med bärsärkagången i kväll, de har ju blivit spekulanter på Råsundastadion nu.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Och allting blommar i socialdemokratins Sverige!

Utom företagen, och jobben! Allt blir bara dyrt och väldigt grått...

Morfar Lasse sa...

Johanna,

det hade varit skitroligt att besöka "Råsunda" ikväll! :o)

Johanna Graf sa...

I Solna har vi haft bland de lägsta kommunalskatterna i Sverige oavsett vilka som styrt. Och blomsterprakten är inte heller beroende av vem som styr i så särskilt hög grad. Men det är klart, har man ingen humor blir nog det mesta rätt grått:-). Något som dock är på fullaste allvar är att Solna nu ligger 36 miljoner back i årsbokslutsprognos. Men det är väl Mona Sahlins fel kan jag tro, eller?

Anonym sa...

Förstår att du delvis skämtar om urineringen som gödning, men det är ju inte trevligt, sedan skall ju det gyllene vattnet spädas ut om det skall anvädas till detta ändamål, annars blir det för starkt!

Vet Du att kommunen har möjlighet att komma över alldeles utmärkt brunnen fårgödsel på Överjärva gård, ni har inom kommungränsen världens bästa gödningsmedel som ni inte tar tillvara... kan det vara rätt? Knappast!

Hjälp den ideella föreningen genom att för en billig slant köpa deras fåragö, det är bättre än både pink och konstgödsel!

På detta sätt skulle också kommunen stödja "Solnas får" som likt "Kungens får" snart vandrar till sitt sommarbete då de betesvårdar Solnas delar av Nationalstadsparken/Ekoparken som ju är de kungliga parkerna Djurgården, Haga och Ulriksdal som strålar samman vid Brunnsviken.