måndag, mars 08, 2010

Ge din kvinna en blomma idag!

Så skriver moderaterna på sin blogg, och hela Twitter-församlingen håller på att kissa på sig av skratt, inklusive moderater själva. Eller ja, kanske mera rodna av genans i det senare falllet. Säga grattis, som på Mors Dag typ?! Säger de grattis till alla med HIV på internationella AIDS-dagen också? "Det är inget skämt. Utan i Mellanöstern och Östeuropa grattar man sina kvinnor 8 mars" svarar moderaterna. (En praktikant, försöker de senare skylla på.)

Mot detta hjälper det föga att Sir Vääs, förlåt partisekreterare Schlingmann går ut och skriver fina ord om att kvinnors "kompetens inte tas tillvara och det är en förlust för hela samhället. Sverige utnyttjar inte sin fulla potential om vi inte förmår ta tillvara allas kompetens. Här finns en stor tillväxtmöjlighet för Sverige."

Han hörs inte ens ut till Solna, ett par kilometer från Rosenbad. Här finns en STOOOOR tillväxtpotential för moderata kvinnor; inte en enda m-kvinna på kommunalrådsposter eller ordförandeposter i nämnder.

För att ingen ska tro att detta är någon slags blockpolitisk pajkastning vill jag tillägga att denna något malåtna syn på jämställdhetsarbetet får stå för moderaterna enbart. I Solna har såväl Kd, C och fp mycket bättre könsfördelning på uppdragen och fp har en utmärkt ordförande i Jämställdhetskommittén, Martin Andreasson, som driver arbetet med kunnighet och entsusiasm.

Problemet är bara att (M) i Solna har 28 av kommunfullmäktiges 61 platser och folkpartiet 6. Och av de 28 är inte ens 30 procent kvinnor. Det tycks av nån händelse alltid saknas kvinnlig kompetens när de ska tillsätta sina politiska poster. Det ska jag tro på den dag det råkar bli tvärtom: "Tyvärr, vi hade inga kompetenta män att tillsätta den här gången heller".

Dagens råd till alla män: Ge din kvinna en blomma idag, eller skicka ett gulligt kort.
Dagens råd till alla kvinnor: Tralla och var glad, bitterhet är så förbannat osexigt!

Mina moderata karameller ber (M) backa och Martin Moberg kommenterar också M:s fuck-up i den sociala mediekonsten, liksom Alexandra Einerstam med ett öh öh ha den äran, Maria Ferm om att det är dags att skärpa våldtäktslagstiftningen, Johan Westerholm om att gräva där vi står, Krassman med ett right om Amnesty, Johan Ulvenlöv om att säga grattis vid helt fel tillfälle, fler blogginlägg på netroots, politometern, bloggar.se Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , och annat intressant

2 kommentarer:

Spiff sa...

Av de kvinnor jag haft med att göra som chefer, har den absoluta majoriteten varit fullständiga katastrofer i sina chefsroller. Sorry!!!

Jag hoppas verkligen att det har varit olyckliga omständigheter, för jag VILL verkligen ha bra chefer inom min bransch, oavsett kön...
Den mest lämpliga personen skall ha jobbet vare sig det är en kvinna eller man!

Alla företag kan felrekrytera och gör det hela tiden. Men att könskvotera kommer bara att göra dessa processer ännu svårare och "riskerna" för felrekrytering ännu större.
Jag menar att om du har 10 kandidater som alla har gallrats, kanske risken att ta ut helt fel person är, säg 30% (vad vet jag...)
Men om 4 av dessa redan är "kvoterade" trots sina tillkortakommande blir ju risken för felrekrytering än större, eller hur?!
Och vem har vunnit på det? Hon som blev kvoterad och inte passade? Tvärtom, hon kanske "pressades" till en position hon inte var mogen för...

Vad är priset?

Är du villig att betala?

Ingenjören sa...

@Spiff: Den enda gemensamma nämnaren mellan dessa chefer verkar ha varit att de haft dig som underlydande. Funderat på det sambandet?