tisdag, mars 16, 2010

Alliansen sänker trösklarna


- Den liknar nån skolbok vi hade i ettan, säger tonårssonen när jag ber honom tycka. Kanske är det förstagångsväljarna Alliansen vill locka med sin nya logga. Eller så är det nån elev på gymnasiets mediaprogram som gjort den? Kommentarerna på nätet växlar mellan fniss och tvivel. Är den verkligen på riktigt och inte nåt tidigt aprilskämt? Men nej, den är faktiskt framtagen av reklambyrån på fina gatan. Av käcka Peter Pan-70-talister, kan man förmoda.

Att vi är rätt ute i våra gissningar får jag bekräftelse på när jag läser Pär Henriksson, kommunikations- och stabschef för Moderaterna i Dagens Media:

- Vi vill sänka trösklarna för människor att engagera sig i politiken och vi vill ha en logotyp som avspeglar den ambitionen.

Ja, jag vet inte hur mycket en logga betyder för en valseger. Men att den väcker känslor bland politiknördar är då ett som är säkert. Läser man kommentarerna från Alliansvänner på Twitter så ter sig Göran Greiders utpekande av Mona Sahlins handväska som det främsta hotet mot socialdemokratins framtid som en kärleksfull smekning i jämförelse...

Aja Baja Alliansen, skämtar Mittegetjävlanarnia som gjort ett roligt montage på sin blogg:
Liten och ettrig har hjälpt Alliansen med flera barnbokstips.
"Albin och Alliansen", kan det vara en lämplig titel? undrar Bluddering på Twitter. Ulf Löfgren heter tecknaren som gjort gubben som är inklippt bredvid loggan. Han tecknade Pellepennan och Suddagumman i min barndom. Vet inte riktigt hur jag ska hantera den symboliken... Maud = suddagumman som raderar ut centern i nästa val? Ååååaajajajaj... jag kan inte sluta skratta. Kanske är det en jättebra logga som skapar så mycket munterhet?!

Här är redan en liten skämtfilm utlagd på YouTube!Men en sak undrar jag: SSU, vad ska ni med det här varumärket till? Ni såg ju hur det gick när ni hade en liknande logga i slutet på 90-talet - den lilla flummiga gul-röda amöbafiguren "Flora" lockade knappast de moderna kidsen, utan möjligen deras 68-föräldrar. Nu gör (M) samma misstag, över 10 år senare...

Det är trångt i mitten, konstaterar SvD:s ledare. Det kanske är därför "MFpCKd" droppar ordet "Sverige" ur namnet Allians för Sverige. Ifall de tappar nåt mer är det ju tryggt att veta att den nya loggan är gjord i frigolit så att den flyter!:-)

Cirkusen är total när Henry Bronett skriver om alliansen att han får lust att slänga jordnötter på dem.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , och annat intressant

3 kommentarer:

Alexandra Einerstam sa...

Vilket bra inlägg. Vilken sammanfattning.

Kär-Smycken! sa...

Händer idag då?

Sköt om dig och ha en härlig dag!

Victor sa...

Bra sammanfattning! :)