tisdag, juli 31, 2007

Väder- och Filmgudar

Vaknar på morgonen av att det är så konstigt ljust ute. Först flera förvirrade sekunder senare inser jag att det är solen som lyser. Eftersom vi har Göteborg som semesterort har vi vant oss vid att leda sollligan - nerifrån.

Och just idag är den dag då Årets Lisebergsbesök ska avklaras, eh, jag menar avnjutas.
Sol = massor av besökare och lååånga köer. Det är bara att bita ihop.
Vilket vi gör, medan vi ber till vädergudarna att solen ska hålla i sig åtminstone en dag till.
Bara en. Snälla, snälla.

Det är märkligt hur ens behov och krav förändras. Efter förra sommarens kanonväder surade vi vid en enstaka regnskur. Nu säger vi "Tja, det blåser halv storm idag, men det regnar iallafall inte!".

Nyss passerade grannen K med sin lille son på väg hem från simskolan. Pojken hade dagen till ära gått i vattnet till knäna för första gången. En bragd, med tanke på det 15-gradiga vattnet. För hans pappa och mig var vädret det självklara samtalsämnet. Vid det här laget har vi t o m skippat hälsningsfraserna och går direkt på väsentligheterna:

- Du, jag såg att det var en sol över Götaland idag.
- Nej, var såg du det? På SMHI´s sida stod det ju "någon regnskur"?
- Va, kollar du på den? Danmarks meteoroligiska institut har ju mycket bättre träffsäkerhet.

Så där håller vi på. Som gamla käringar. Eftersom inga väderprognoser till slut stämmer har vi nu enats om att tro på den hemsida eller tidning som har den bästa väderutsikten. Precis som horoskopen i tidningarna. Halleluja.

P.S. På bloggar.se toppar inte oväntat Ingmar Bergman listan över vanligt förekommande etiketter på bloggar. Mer oväntat är att Ingemar Bergman också är en frekvent använd etikett. Hmm, undrar vad regissören hade tyckt om det? Enligt ryktet hatade han felstavningen så mycket att han t o m vägrade öppnade post som stavade hans namn på det sättet.


Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

BBC är tydligen mest träffsäkra vad gäller vädret. Ett tips.

Johanna Graf sa...

Thanks for the tip, Anna! Our two british guest here on the island confirmed that the Met Office has the best weather foresights. I'll use from now on, if it uses the most optimistic forecasts:-)

John sa...

Som vanligt leder vi här i Luleå solligan, men idag regnar det...