söndag, juli 08, 2007

Ingemars jordgubbsdessert räddar lördagskvällen

Har nu förlängt sladden till 3-modemet och hängt upp det i taklampan, vilket gör att jag slipper sitta på vinden och blogga. Lyx.

Regnet har för tillfället gjort uppehåll. Istället blåser det 12-15 sekundmeter och vågorna är riktigt vreda.

I sådana lägen ökar mat i betydelse. Och vin. Mycket vin. Fixade middag ihop med två av grannarna. Färska västkusträkor (de är mycket godare än de bleka kopior från ICAs frysdisk man äter på vintern) med limesås. Till det Tokajervin inköpt av odlaren i Ungern. Sedan ostar med ett Amaronevin som lagts undan till speciellt tillfälle. Det fick bli nu, nöden har ingen lag. Slutligen

Ingemars jordgubbar i Cointreau.

Skiva jordgubbar och blanda ner i en lag bestående av

hackad basilika (en kruka)
lime (pressa i ett par stycken)
socker (ett par matskedar)
Cointreau (nån halvdeciliter)

Servera med vaniljvisp med
rivet limeskal i.

Så enkelt och överraskande gott. Tack Ingemar! Det här blir sommarens efterrätt.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: