måndag, februari 09, 2009

Alla kan tralla


Så var den här, andra veckan i februari. Årets värsta enligt en del bedömare.
Man får rannsaka sig själv innan man stiger upp på morgonen; finns det några själ att lämna sängen överhuvudtaget? Solna har fjärde flest varsel i landet, grannkommunen Sumpan har vunnit valfrihetspriset medan min egen ligger på 65:e plats, poliser gör rasistiska uttalanden och ingen tycks reagera. Att poliser tycks vara överrepresententerade bland rasister är väl inte årets överraskning, men att ingen reagerat på dessa rötäggs åsikter innan en huvudförhandling i tingsrätten, det är för mig en gåta. Märkligt snäv bedömning som åklagaren gör, vaddå ingen myndighetsutövning? Vad är det då de gör i polisuniform? Inte nog med att de har åsikter som inte hör hemma i poliskåren (eller någon annan kår heller för den delen). Men de låter dessutom sina åsikter fastna på band som används som bevisning i en rättegång. Antingen har de inte alla paddlar i vattnet, eller så räknar de inte med att någon kommer bry sig. Jag vet vad jag tycker är värst.

Nu ska jag sitta i bokslutsberedning hela dagen. Pompidipompidipompidipompidipompompom. Alla kan tralla!

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Mammamumrik sa...

Tiddelipom, typ

Anonym sa...

"Att poliser tycks vara överrepresententerade bland rasister är väl inte årets överraskning"..

Gud så förmätet sagt!

Här har du en hel yrkeskår, en av samhällets grundpelare och demokratins värn, som du behandlar styvmoderligt och generaliserande! Man häpnar!?

Problemen i Rosengård har ni politiker, och sossarna kanske ännu mer, skapat genom en illa genomtänkt och alltför okontrollerad invandring. Skolan klarar inte av integrationen, det finns inte tillräckligt med jobb, många är analfabeter, Islamister som inte vill bli integrerade, brottslingar som får medborgarskap eftersom data från vissa länder inte kan uppbringas,ett samhälle där det är fullt möjligt att leva på bidrag ett helt liv och slippa delta i samhället i övrigt, e.t.c e.t.c

Polisen skall försöka/måste hålla ordningen och vara samhällets "städkärringar" alltmedan stenarna och glåporden haglar över dem..

Du tror inte att någon individ kan över reagera eller säga något ogenomtänkt då? Visst det kanske finns några "rasister" även inom polisen, men dom kanske får se och höra betydligt mer än en förnumstig politiker som sitter på sin röv och "tycker" hela dagarna.

Som politiker har ni ansvar för både dom beslut ni tar, men även för dom ni inte tar. Båda kan dessutom bli så otroligt fel, även om tanken var "god" från början.

Skärp dig!

Johanna Graf sa...

Hej Anonym!
Vad jag menade, men inte uttryckte tillräckligt tydligt var att jag inte blir förvånad över att höra att poliser kallas rasister. Jag hå¨ller med dig om att det är ett viktigt men otacksamt jobb, där man får ta en hel del skit, vilket kanske också är den del av förklaringen till att poliser oftare än t ex ingenjörer säger raistiska glåpord. Men det är inte en ursäkt, utan bara just en förklaring. Det jag däremot tyckte var överraskande och oroväckande, var att ingen tycktes reagera så stalrt på dessa övertramp.

Och jo, politiker får ta emot en hel del skit vi också. Från dig till exempel... Jag är "förnumstig", "sitter på min röv och tycker hela dagarna", borde "skärpa mig" etc. Du tycks också ha en hel del fördomar mot "islamister som inte vill bli integrerade", brottslingar får medlemskap och man kan leva på bidrag ett helt liv. Jag tror att du har en hel del fördomar att jobba med där...

Anonym sa...

Åh fan, nu låter det som piketstyrkan har hittat hit...

Anonym sa...

Och AFA´s (s)tödtrupper..

Trodde kommunisterna hade monopol på oansvariga politiker, men ni kanske påverkas i lite för hög grad av att frotteras med packet?!