tisdag, februari 12, 2008

Caesar, Alexander den store eller bara Dum och Dummare?

Dagens tips kommer från John. "Vad sysslar de med?" skriver Stig-Björn Ljunggren i Expressen om regeringens inkonsekventa politik. Här är ett utdrag, men läs gärna hela krönikan, det är den värd:

Men är det inte samtidigt tydligt att alliansen skaffat sig ett mantra som de hela tiden rabblar oavsett vad de sysslar med – att sätta Sverige i jobb? Vare sig det är handelsminister Ewa Björling som startar Svenska Rallyt eller regeringens beslut att tidigarelägga plattformsförlängningar i Skåne – så sker det med samma motivering – det bidrar till att bryta utanförskapet. Det entoniga hoandet kan också användas när siffror pekar i fel riktning: Ungdomsarbetslösheten har ökat och socialbidragstagarna har blivit fler. Dessutom ser vi ökad inflation och minskad produktivitet. Men det är ändå värt mödan eftersom alliansen kämpar mot utanförskapet... men är det trovärdigt?
Hur ska vi då förklara inkonsekvenserna? En enkel förklaring är att alliansen egentligen bara var eniga om en sak – att ta makten från (s). Eller så är det helt enkelt så att de ännu inte lärt sig hur en regering ska göra som vill styra riket.


Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , ,

Inga kommentarer: