fredag, maj 28, 2010

Man gnuggar sig i ögonen

Minns ni Reinfeldts fabulösa uttalande om att ungdomsarbetslösheten berodde på att unga är lata? "En viktig orsak till att många ungdomar inte får jobb är att de inte söker jobb." Nu har han ändrat sig. Nu beror den på en SYNVILLA!

Jag undrar vem det är som behöver starkare läsglasögon, ungdomarna eller regeringen?

Maud Olofsson behöver tydligen också gå till optikern, för hon har lyckats vända totalt på arbetslöshetssiffrorna. Hon påstår i SVT-morgon att det är 100 000 fler sysselsatta nu än vid valet. Bilden här nedanför är visserligen litet suddig, men man behöver ju knappast klara att läsa statistikrapporter för att inse att sysselsättningsgraden har sjunkit med motsvarande 100 000 färre jobb sen valet!* sysselsättningen i antal har ökat med 25 000 om man räknar säsongsrensat, eller minskat med 11 800 om man använder originaldata.


Ulrika Falk skriver också om detta, liksom Johan Ulvenlöv och Katarina Nyberg Finn och Alliansfritt Sverige och Fredrik Olovsson och Johan Westerholm och Högbergs tankar Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , och annat intressant.

3 kommentarer:

Göran Hådén sa...

Statens offentliga utredning 2006:77 identifierar två huvudförklaringar till ungas ökade psykiska ohälsa.

Det ena är ungdomsarbetslösheten. Det andra är för mycket valmöjligheter. Om vi vill minska ungas psykiska ohälsa bör vi således byta regering.

Källa: Sida 21-22 i SOU 2006:77 på http://www.regeringen.se/content/1/c6/06/74/72/ff3f46fd.pdf

Spiff sa...

Är det inte jobbigt att varje dag vakna upp "leta" reda något att beskylla borgerligheten för?

Sverige har regerats av sossar i 88% av modern tid (eller typ...), fortfarande genomsyras det Svenska samhället av er märkliga form av socialism som inte sedan 60-talet visat sig framgångsrikt.

Högst skatter i världen, lägst löner och hög arbetslöshet, bidragsberoende, störst antal förtidspensionerade/arbetsbefriade, tyder ju på att något gått snett under lång tid, eller hur?!

Att då likt Grekland propagera för ÄNNU större offentlig sektor, ännu generösare bidrag och ÄNNU högre skatter, kan knappast kallas progressivt eller nytänkande...

Vi var många som hoppades på ett reformerat, nytänkande sosse-parti, med en modern, vidsynt pertiledare.
Istället har ni grottat ner er ännu djupare i socialism/semi-kommunism, med ännu mer regleringar och förbud för framtiden, och värst av allt, ett ännu djupare samarbete med tokvänstern/kommunisterna, samt ett fullständig nolla till partiledare, med rötterna i dåtiden...

Trist! Men ha en bra helg ändå!

Johanna Graf sa...

Hej Spiff! Tack för att du besvärar dig ed att läda och kommentera, trots att du tycker så olika hela tiden! Bara enmotfråga: När och i vilket land har den neoliberala ideologin (just nu förklädd till "Nya Moderaterna")med sin Friedmanska ekoniomiska teori visat sig framgångsrik, och lett till bättre tillväxt, lägre kriminlaitet och bttre folkhälsa än den nordiska välfärdsmodellen med en hög grad av gemensamt ansvarstagande för samhället och väl utbyggda trygghetssystem?