torsdag, april 22, 2010

Inte ska vi väl se bakåt nu?

Nu ska vi se framåt och inte skada partiet, sa Sven-Otto Littorin (M), och begravde utredningen om valfusk. Lokala moderater i flera kommuner har anmälts för att ha kapat identiteter från ett antal personer, skrivit in dem som medlemmar i Moderaterna och sedan använt deras namn för att rösta på sig själva.

Men ibland kan man behöva se bakåt för att kunna se framåt. I Solna verkar de dock ha sett väääldigt långt bakåt, för där fick vår s-medlem Toralf Blomberg, som en gång för länge sedan var moderat i en helt annan kommun, ett brev från Solnamoderaterna, där han välkomnades som ny medlem!

Ooups, hur gick det till då? Är det någon som varit kreativ med nåt väldigt gammalt medlemsregister?

Han blev förbannad och gick till media. (Se bilderna), men nån utredning om detta har vi ännu inte sett. Moderaterna i Solna vill nog också helst se framåt just nu. Bakåt i tiden har de väldigt svårt att minnas. Var och när beslut togs om stadsdirektörens extra månadslön som lobbyist åt Arenabolagen till exempel. Dagens Samhälle skriver om det idag, men är tyvärr som vanligt snåla med webupplagan.

Moderaterna är väldigt stressade just nu, t o m hotfulla. Se här hur förre partiledaren Adelsohn väser fram hot mot TV4 när han tror att kameran är avstängd! Efter att Fredrik Reinfeldt och andra ledande moderater inte vill reda ut fusket i provvalet 2002, och statssekreterare HG Wessbergs kunskap om detta, presenterade TV4Nyheterna igår det resultat från provvalet som borde fått vem som helst att reagera. Även SvD och DN skriver om de olika fuskskandalerna inom moderaterna som nu kryper allt närmare den absoluta partiledningen. Jonas Sjöstedt och Alliansfritt Sverige postar om detta. Back Nilsson undrar om det finns mer. Här är mer.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , och annat intressant.

5 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Oavsett vad som händer med utredningar mm så måste ju detta vara utomordentligt bra för utgången av valet i höst. Vi måste alla se till att detta inte glöms bort bara. Fp och C anklagar ju Mp för vulkanaskan så varför inte utnyttja detta läge och visa på ett "rent" alternativ som inte håller på med fusk och har respekt för folkets vilja!

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

En sak till bara. Stig-Björn Ljunggren är han verkligen socialdemokrat?

Johanna Graf sa...

Nja, jo, jag tror det, men han gillar att sticka ut. Det är också en del av hans varumärke. Om han var prtimegafon skulle han aldrig kunnat få sitta så länge i morgonsoffan.

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Jag såg honom hålla Schlingmann under armarna i TV4 angående valfuskandet. Var han möjligen bjuden på grogg i Reinfeldts bastu i helgen?

Sebastian sa...

Jag tycker du helt fantastisk!! Keep up the good work!//Seb