måndag, april 20, 2009

Måndagens glada nyheter

Nu är det klart (?!) hur nya Slussen ska se ut. Den ökända trafikkarusellen försvinner och ersätts dels av en ny modern bilbro mot Skeppsbron, dels en ny gång- och cykelbro över vattnet bort mot Centralbron. Gamla Stan-sidan får en ansiktslyftning med en piazzaliknande strandpromenad eller stort trädäck utefter Munkbron.
Det tycker både Anna och jag är en positiv nyhet. Och sådana ska ju dominera här på bloggen denna månad har jag lovat! Det är dock inte helt enkelt att hitta positiva nyheter i mediaflödet, tyvärr. Tips emottages tacksamt! Här är dagens lista över händelser och idéer som gör världen litet bättre att leva i:
1. Sommarjobb till alla ungdomar. Det lovar Nynäshamsn kommun även detta år. Som tonårsmamma kan man i såna stunder önska att man bodde där.
2. Det byggs nya hyresrätter! Iallafall i Sigtuna...
3. Hundratals nya jobb i Södertälje. Man tror nästan inte det är sant, men det är det! Kommunen och Manpower går samman i ett bolag för att ordna nya jobb. På två år räknar de med att ordna 600 jobb. Och det är de som hittills stått längst ifrån arbetsmarknaden som får chansen. Tanken är att 20 socialbidragstagare som gått arbetslösa över ett år, 10 nyanlända flyktingar och 10 flyktingar i kommunens introduktionsprogram ska knytas till företaget varje månad. Se där vad ett annorlunda samarbete mellan offentligt och privat kan åstadkomma.
Mer sånt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , och annat intressant

5 kommentarer:

kaprate kid sa...

Ska inte Signalisten utöka sitt bestånd också? Eller är det inte klart med den nybyggnationen eller är det en för gammal nyhet?

Johanna Graf sa...

Signalisten bygger så väldigt litet att det är skandal. På två (borgerliga) mandatperioder har de byggt 50 lägenheter, medan privata byggherrar fått bygga över 3 000 bostadsrätter. Särskilt nu i kristider borde man vara smart och slå tre flugor i en smäll - 1. ge arbetslösa byggnadsarbetare jobb samtidigt som man 2. ökar inflyttningen som annars står rätt stilla nu och därmed skatteintäkterna och slutligen 3. ger bostad åt folk utan eget kapital.

Spiff sa...

Och Hammarby vann:))

Spiff sa...

Förresten, förutom en del trevliga banaliteter, kanske vi måste ta upp det glädjande faktum att alla demokratiska länders delegater, reste sig och gick ut från FN´s kalkon-möte om "rasism" igår.. (enda mörka molnet på himlen, är Kalle Larsson(V) som inte tyckte det..)
Starka bilder när alla(nåja..) tågade ut i protest.

Johanna Graf sa...

Jag tycker mest att det liknade en tragisk fars. Att bojkotta konferensen lämnar bara fältet öppet för mer "radikala" (läs extrema) åsiktsriktningar.