tisdag, februari 21, 2012

Krisinsikt

På en båt där man inte kan titta på TV, inte läsa tidningar, inte lyssna på radio, inte ringa familj och vänner (20:-/min med satellittelefoni), inte hänga på Internet (eller jo, maila går, för 60:-/minut) där väckarklockan inte ringer på morgonen, där inga vanliga jobbtider gäller, ja där blir andra saker viktiga. Som mat till exempel. Och godis. Och filmer och böcker. Mycket mer finns liksom inte att roa sig med när vinden är svag och båtsysslorna få. Krisinsikt: Det syns på vikten.

Möjligheterna att ta en promenad, än mindre en joggingtur, på en 15,2 meter lång båt är tämligen begränsade, även om det är en katamaran och bredden är 7,95. Den manliga delen av besättningen gör chin ups hängande i riggen, men dit sträcker sig inte riktigt mina fysiska tillgångar, så jag får hitta på något annat.

Armhävningar har jag fått en livslång antipati emot sedan gympafröken hävdade att jag ljög när jag sade att jag bara klarade en halv (neråtdelen). Hopprep kanske? Nej, det krävs i princip stiltje för att det ska funka. Därför håller jag nu som bäst på att utarbeta ett gymprogram för mig själv innehållande 1 st båtshake, en tamp och en dunk olja. Bränna kalorier kan bli litet svårt, men om jag får större muskler kommer de i sig att öka förbränningen, är min teori. Får se om det funkar. Nu ska jag se säsong 2 av "Solsidan" och äta lakritsbitarna som någon har lämnat kvar i skålen med Gott & Blandat. Heja Sverige friskt humör!

1 kommentar:

Anonym sa...

Om internet kostar 60 kronor per minut, hur mycket kostade då inte det här blogginlägget?
Tack för underhållningen.
/Sören, läsare