måndag, januari 11, 2010

Lyckad arbetslinje

All heder åt Solnas moderatledda majoritet i deras kritik av Nyamko Sabuni och den borgerliga regeringens centralistiska integrationspolitik.

Sådant behövs, särskilt när Reinfeldt har en pressekreterare som skriver sånt här på Facebook. Deras syn på arbetslinjen låter mer och mer lik en gammaldags kolonialherre. Eller som min gamla farmor, saligen avsomnad: "Jag har en sådan FANTASTISK liten människa som städar åt mig".
Jag är dock säker på att även de borgerliga i exemplevis Skinnskatteberg tycker att kommunen är bättre än staten på att sköta jobbpolitiken, även om de inte skulle ha lika lätt som sina storstadskollegor att hänvisa till lyckad arbetslöshetsbekämpning...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , och annat intressant

5 kommentarer:

John sa...

Det jag tycker är lite roligt i hela historien är just Alliansens/Moderaternas lösaktiga användning av alla nysvenska ord som adopterats. De kan helt enkelt betyda lite vad man vill. Ibland är Arbetslinjen en sak, ibland något helt annat. För det mesta har de nysvenska orden precis motsatt innebörd mot det de borde stå för. Mycket praktiskt för att lägga rökridåer kring vad politiken egentligen leder till.

Anonym sa...

Härmed döper jag dig till Bajs-Edvard!

Johanna Graf sa...

Anonym: Hoppas du menar Edvard Unsgaard och inte mig?

johan.gronlund sa...

Är inte bara alliansen som låter andra torka bajs.
http://www.expressen.se/nyheter/1.863411/rum-fick-saneras

Spiff sa...

Härmed döps de till Bajs-SSU! (att läggas till fylle-SSU, Rasist-SSU och Porr-SSU...)

Friend of yours?